Netwerken wordt steeds belangrijker

Netwerken wordt steeds belangrijker

In 2017 zijn er 1,3 miljoen Nederlanders van baan gewisseld zijn,  waarvan 23% een baan heeft gevonden via netwerken, 13% via vacaturesites en 9% via uitzendbureaus. Netwerken staat in de top-3 van meest effectieve baanvindkanalen en is met 1% gestegen in vergelijking met 2016 en de effectiviteit van vacaturesites zijn met 2% gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.

Lees meer
Minder dan de helft van de zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Minder dan de helft van de zzp’ers heeft een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Uit de nieuwe ZZP succes index van ABN AMRO blijkt dat de weerstand onder zelfstandigen tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) iets af neemt maar toch groot blijft.Maar liefst 78% van de 800.000 ZZP’ers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Voor ongeveer 50% van de de ZZP’ers is dit een bewuste keuze. Een kwart blijkt niet verzekerd te zijn, maar hebben aangegeven zich eigenlijk wel te willen gaan verzekeren.

Lees meer
De ”nieuwe wet DBA”, wat weten we tot nu toe?

De ”nieuwe wet DBA”, wat weten we tot nu toe?

Het is duidelijk dat de wet DBA en daarmee de regelgeving rond het inhuren van zelfstandige professionals flink gaat veranderen. Het Kabinet Rutte III heeft in zijn regeringsakkoord aangekondigd dat de wet DBA grondig wordt herzien. Veel van de plannen moeten nog worden omgezet in concrete voorstellen, hieronder staat beschreven wat we tot nu toe weten.

Lees meer
Vendor Management Systeem

Vendor Management Systeem

Een VMS was altijd een handige tool, maar hoe staat dat er nu voor? Volgens Mark Bassie, die samen met Marleen Deleu een zevental VMS onderzocht, ‘moeten zelfs Managed Service Providers (MSP’s) gaan uitkijken’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de ontwikkelingen héél snel gaan.

Lees meer
Nominatie Staffing Awards 2016

Nominatie Staffing Awards 2016

Sinds 2007 is OneStopSourcing actief op de markt van tijdelijke professionals. Onze dienstverlening wordt al jaren goed beoordeeld door onze klanten. Deze beoordeling heeft geleid tot een nominatie voor de Staffing Awards 2016. Op basis van referenties van klanten en...

Lees meer
Modelovereenkomst maken

Modelovereenkomst maken

OnestopSourcing heeft officieel de website www.modelovereenkomstmaken.nl gelanceerd. De website biedt zowel zzp’ers als opdrachtgevers de mogelijkheid om kosteloos een modelovereenkomst op te stellen volgens de criteria, die sinds 1 mei 2016 op grond van de wet DBA van kracht zijn geworden. De website is ontwikkeld om op eenvoudige wijze zowel de opdrachtgever als de zzp’er te leiden naar de juiste modelovereenkomst, passend bij de persoonlijke situatie en de opdracht.

Lees meer
Sponsoring Roparun 2015

Sponsoring Roparun 2015

OneStopSourcing heeft dit jaar de eer gehad om sponsor te zijn van de Roparun 2015. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Op deze wijze wordt middels een sportieve prestatie en in teamverband geld ingezameld voor mensen met kanker. OneStopSourcing wilt graag haar steentje bijdragen aan dit goede doel en heeft in het bijzonder “De Turfrunners (team 328)” gesponsord.

Lees meer