De helft van alle interim professionals opdrachten die in Nederland online verschijnen zijn voor een IT-opdracht. Uit de meest recente Planet Interim Index blijkt dat de groei van het aantal professionals bij lange na niet genoeg is om de groei van de vraag naar het aantal professionals bij te houden.
Dat het voornamelijk interim opdrachten voor IT’ers zijn in Nederland is geen verassing. Wereldwijd is ook ongeveer de helft van alle opdrachten voor interim professionals een IT-opdracht, zo laten recente cijfers van Staffing Industry Analysts zien.
Grotendeels van de online opdrachten voor hbo+ niveau.
In de cijfers van Staffing Industry Analysts zijn de meest voorkomende opdrachten, op IT na, creatieve opdrachten. Denk aan opdrachten voor tekstschrijvers en grafisch ontwerpers. Het zijn vaak kortere opdrachten; niet het soort type klussen dat terug te vinden is in de cijfers van Planet Interim, dat voor zijn regelmatig verschijnende index zoveel mogelijk online opdrachten in ons land op HBO+ inventariseert, registreert en matcht. In de index van Planet Interim vormt finance-opdrachten de grootste categorie binnen het non-IT-segment, vóór de categorieën: bouw & techniek, en directie, strategie, beleid en programmamanagement.
HR-Opdracht in de min
Als we het eerste halfjaar van 2017 vergelijken met dezelfde periode een jaar eerder, dan valt het op dat er een flinke daling is in het (relatieve) aantal HR-opdrachten, van 14 naar 10 procent van het totaal. Waar in andere categorieën een flinke stijging van het aantal getelde opdrachten te zien is, blijft HR daarbij achter. Daarnaast daalt ook het tarief dat opdrachtgevers aanbieden bij die HR-opdrachten. Met gemiddeld €49,- per uur was dat tarief al het laagst van alle groepen die Planet Interim meet.
Voor het volledige bericht kun je kijken op Planet Interim.
Planet Interim